Suomen syksystä kohti Turkin lämpöä

Muistellaanpas vähän viimekertaisia valonsäteitä. 16.9 oli matkalaukku pakattuna kohti kuumaa hiekkaa ja suolaista merivettä, Alanyaan. Reissuni käynnistyi äitini ja isäni + tätini kanssa Kuopion lentokentältä illan hämärässä. Kuopion maakuntakentältä ei hirveän moneen paikkaan pääsekään, joten laskeutumispaikkamme oli yöllä Antalya joka sijaitsee 125km päässä Alanyasta. Olin yksityiskuljetuksen tilannut meidät viemään hotellille, mutta siitäkään emme ilman äksidenttejä selvinneet. Kuski oli ollut nukkumassa kun hänet vihdoin 45minuutin päästä sain puhelimen päähän! Parintunnin ajomatkan jälkeen olimme vihdoinkin saapuneet hotellille, josta 2 viikon lomamme voisi alkaa... tai itsellänihän melkein jatkua, koska olinhan kyseisestä paikasta palannut Suomeen viikoksi vain käymään.


Lämpöä, hyvää ruokaa ja ihania ihmisiä kerta toisensa jälkeen, Alanya ei petä koskaan, näin pitkälti yli parikymmentä kertaa siellä käyneenä voisin todeta.



Tämä matka oli siitä erikoinen, että olen perheeni kanssa matkustellut viimeksi yli 8 vuotta sitten.  Joten oli varmaan jo aikakin lähteä heille ''oppaaksi'' tänne.

Päivät kuluivat niinkin ihanasti kuten rannalla käristämässä nahkaa, uiden lämpöisessä kelluttavassa merivedessä, esitellen suosikki paikkojani ja laittamalla perheeni päät sekaisin shoppailemassa. Ja joko mainitsin turkkilaisen ruoan, se jos mikä vie kielen mennessään. Joten ota tämä myös makumatkana, jos joku kaunis päivä päädyt Turkin rannikolle.

“Jos torjut paikallisen ruoan, sivuutat tavat, pelkäät uskontoa ja välttelet ihmisiä, sinun on parempi jäädä kotiin.”
– James Michener



Kirsikkana kakun päälle pakko mainita, jos pysyvää matkamuistoa haet, ota tatuointi! En ole katunut päivääkään kun aloitin jalkaprojektini johon keräilen lomareissuiltani muistoja, ne eivät huku niin kuin koriste-esineet kaappejen pohjalle. 


Näihin kuviin ja tunnelmiin täältä lumen keskeltä Suomesta.
Täytyy lähteä, että voi taas palata. Nämä sanat päässäni jään haaveilemaan seuraavasta lämpöisestä lomasta.

Matkailu – se jättää ensin sanattomaksi, ja tekee sinusta sitten tarinankertojan.”
– Ibn Battuta


🤍Minttu

 




Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valmis ulkomaan matkaopas!

Heipparallaa täältä aurinkorannikolta!